Cari kerja kosong sebagai pekerja bebas menerusi Program Jobdirumah

Masuk hari ni, entah dah berapa kali saya masuk ke laman web Jobdirumah. Saya rasa mungkin dah beratus-ratus kali.

 

Lagipun, saya dah sertai Jobdirumah sejak dari tahun 2014 lagi.

 

Sebelum nak join program jobdirumah ni pun saya fikirkan berulang-ulang kali. Iye la… benda berbayar kan. Mestilah kena fikir masak-masak. Lagipun, saya ni bukannya orang senang yang ada banyak duit.

jobdirumah-promosi-download

Satu perkara yang buat saya termotivasi untuk join Jobdirumah adalah sebab saya asyik gagal buat duit di internet. Tak kiralah sama ada buat duit blogging ke, buat duit dalam program affiliate, mahupun buat duit sebagai pekerja bebas.

 

Masa tu, saya baru nak berjinak-jinak sebagai pekerja bebas. Selama ni saya cuma melihat kawan-kawan penulis banyak dapat job untuk menulis artikel iklan dalam blog masing-masing. Saya pun teringin juga nak join.

 

Saya difahamkan, jika ada blog, kita boleh bekerjasama dengan pelbagai jenama untuk jadi jurucakap mengenai produk syarikat mereka.

 

Atau dalam kata lain, kita kena menulis pasal produk tertentu dalam blog dan akan dibayar untuk berbuat demikian.

 

Kalau saya tak dapat cari klien dari Malaysia, kat luar negara tu ada banyak klien yang boleh kita approach.

 

Rupanya ia tak semudah itu. Kena tahu cara. Kena tahu cara macam mana nak approach bakal klien kita. Lebih-lebih lagi kalau kita mensasarkan majikan dari luar negara.

 

Kita kena ada resume, kena ada laman web (blog) yang betul-betul mantap dan macam-macam lagi kriteria.

 

Sudah tentu, pada waktu tu saya tak ada semua maklumat, jadi perkara paling logik adalah untuk belajar terus dari mereka yang ada pengalaman dan biasa dengan selok belok bidang kerja dari rumah.

 

Siapa lagi kalau bukan belajar dengan jobdirumah? Itu sebab saya join Jobdirumah. Saya dah bosan asyik ada masalah apabila bekerja dari rumah. Rumusnya simple je kan, kalau tak tau belajar la…

 

Alhamdulilah, sejak dah join Jobdirumah tu, boleh dikatakan banyak juga duit yang saya dapat dari program ini. Ini yang paling terkini.

buat-duit-dengan-jobdirumah

Boleh dikatakan hampir setiap bulan, pihak Kliks Solution selaku pengendali program Jobdirumah akan hantar duit ke akaun Maybank saya.

 

Jumlahnya tidak menentu.

 

Ada masa saya dapat banyak, dan ada masa saya dapat kurang.

 

Awal-awal dulu, memang pernah saya tak dapat sebarang income dari program Jobdirumah ni. Tapi lepas saya dah faham, macam mana nak buat kerja, macam cara nak dapatkan lebih banyak duit, lepas tu saya mula menjana pendapatan dari program ini.

 

Jadi, kalau anda nak cuba program ini, memang amat digalakkan. Namun, sila pastikan anda benar-benar faham, apa sebenarnya yang ditawarkan oleh Jobdirumah ni.

 

Jangan hanya tertarik dengan apa yang saya tunjukkan. Bila dah betul-betul faham baru join. Kalau masih tak faham juga, bacalah review tentang jobdirumah.

 

Ok sekian dulu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s